6 t/m 14 november: Kunstweek 2021

05 november 2021

Een mooi nieuwbouwhuis is niet compleet zonder prachtige kunst aan de muur of in je woonkamer. Inspiratie nodig wat past in jouw nieuwe woning? 6 tot en met 14 vindt de Kunstweek 2021 plaats. De hele week staat in heel Nederland beeldende kunst centraal. 

De Kunstweek 2021 wordt georganiseerd door Stichting Kunstweek. Zij zetten zich in om de belangstelling te vergroten voor beeldende kunst. De focus ligt hierbij voornamelijk achter de beeldende kunstenaars achter de schilderijen en kunstobjecten. Tijdens deze week maak je kennis maken met getalenteerde kunstenaars en hun werk. Tijdens verschillende tentoonstellingen en lezingen kun je er tevens achter komen wat een stijl is die past bij jou en je nieuwe huis.

Wat wordt er allemaal georganiseerd?
- Bekendmaking kunstenaar van het jaar. Vandaag, 5 november, wordt de kunstenaar van het jaar bekendgemaakt. Hij of zij krijgt de eretitel 'Kunstenaar van het jaar'. Ook wordt bekendgemaakt wie 'Talent van het Jaar' en de 'Briljanten Kunstenaar van het Jaar' zijn.
- Uitreking Gouden K's. Vandaag, 5 november, worden tevens prijzen uitgedeeld aan inwoners (per gemeente) die van toegevoegde waarde zijn geweest voor de beeldende kunst en/of beeldende kunstenaars in zijn of haar gemeente. Deze personen worden aangedragen door een wethouder uit de gemeente met Kunst en Cultuur in zijn of haar portefeuille.
- Nationale Kunstdagen. Deze beurs vindt 6 en 7 november plaats in Next Level - Evenementenhal Gorinchem. 185 kunstenaars exposeren hun werk. Op deze beurs kunnen ware kunstliefhebbers genieten van kunst in alle kleuren, vormen en maten.
- Landelijk Atelierweekend. Tijdens dit weekend stellen (beroeps)kunstenaars hun atelier open voor kunstliefhebbers. Zo kun je kunstenaars aan het werk zien in hun atelier en ben je wellicht de eerste om een nieuw kunstwerk te bewonderen. Hier vind je alle deelnemende ateliers.
- Beeldende kunst in Nederland. De 5e editie van dit prachtige boek met schitterende foto's van ruim 200 kunstwerken van Nederlandse kunstenaars wordt gelanceerd. Je kunt dit boek online bestellen en bij je thuis laten bezorgen.

Benieuwd naar het gehele programma? Bekijk de website van de Kunstweek 2021. Veel plezier!