Interieurtrends van 2021 die we dit jaar terug gaan zien

07 januari 2022

Een nieuw jaar betekent nieuwe woontrends! Gelukkig zal de ondertoon gelijk blijven aan afgelopen jaar, want je koopt meubels tenslotte niet voor een jaar. We hebben de trends uit 2021 die we dit jaar zeker terugzien voor je op een rijtje gezet.

Ondanks dat woontrends ieder jaar van elkaar verschillen, is de ondertoon altijd een gegeven dat een langere periode blijft. Een kleur of materiaal kan ineens opduiken of verdwijnen, maar de onderliggende stroming zal meerdere jaren merkbaar zijn. 

Zacht
Ook in 2022 blijven we zachte kleuren en stoffen zien. De stoffen zijn aaibaar, zacht en driedimensionaal. Om een fijne, comfortable thuisomgeving te creëren, werken we meer met natuurlijke producten en vormen, welke niet te koud, hard en glad zijn. Zo zijn de stoffen voor meubelen vooral teddy, fluweel en andere meubelstoffen die grof geweven zijn.

Organische vormen
Ook natuurlijke vormen blijven we in 2022 zien. Zo is hout helemaal terug en zijn we afgestapt van de hoekige vormen. Tegenwoordig vind je meer ovale, hoekige of meer abstracte vormen terug in het interieur. Ook komen natuurlijke materialen terug. Waar wij een paar jaar geleden een 'whitewash' toepasten op hout, laten wij nu hout helemaal in haar natuurlijke look. Andere materialen die blijven zijn koper, linnen en de opvallende lampenkap. Allen trends die in de jaren 70 ook aanwezig waren.

Bruin
Ook blijft de kleur bruin aanwezig in het nieuwe jaar. De kleur bruin komt terug in oneindig veel tinten en is een warme en toegankelijke kleur om in huis te hebben. De kleur is makkelijk te matchen en komt veel terug in het natuurlijke aspect van de organische inrichting. De kleur bruin wordt vaak aangevuld met de kleur groen, welke ook in vele tinten geoorloofd wordt. 

Opkomende trends
Een kleur om in de gaten te houden is de kleur greige; een combinatie tussen grijs en beige. Deze kleur zal komende jaren steeds meer terug te vinden zijn in de moderne keukens. Daarnaast zijn er trends van de afgelopen tijd die in een nieuw jasje worden gestoken. Zo blijft de vissengraatvloer een klassieker, al wordt deze wel afgewisseld met een Hongaarse punt vloer. Ook blijft de zwarte stalen deur een spil in de huidige interieurtrend, waarbij de kleur zwart niet meer vaststaat, maar afgewisseld wordt met een palet aan andere kleuren.